0599 45 42 14 info@johanschuitema.nl

DCM Meststoffen

Chemische meststoffen zijn snel oplosbare zouten, die in één keer ter beschikking komen van de plantenwortels. Door een overmaat aan voedingsstoffen bestaat de kans op wortelbeschadiging bij een chemische bemesting. De plant kan de grote hoeveelheid beschikbare voedingsstoffen niet allemaal ineens opnemen en een groot deel van de voedingselementen gaat verloren door uitspoeling.

Bij DCM organische meststoffen gebeurt de vrijstelling van voedingselementen in overeenstemming met de behoefte van de plant. Bij warm en vochtig weer, wanneer de plant snel groeit en dus meer voeding nodig heeft, gebeurt de vertering van de meststof en dus ook de vrijstelling van de voedingselementen sneller. Doordat vrijstelling en opname van voedingselementen op elkaar afgestemd zijn, worden alle voedingselementen opgenomen door de plant. Er gaan nagenoeg geen voedingselementen verloren door uitspoeling en er is geen enkel risico op schade aan de wortels. Organische meststoffen hebben niet alleen een langere werkingsduur, ze zijn bovendien milieuvriendelijk én veilig voor de plant.

Daarnaast dragen organische meststoffen ook bij aan het opbouwen van organische stof in de grond wat weer bevorderlijk is voor onder andere het bodemleven.
Wij leveren het complete assortiment van DCM Meststoffen. Wilt u meer informatie of bent u benieuwd naar de prijzen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Op kantoor in Mussel:

Contact

Bel ons

0599 - 45 42 14

Adres

Johan Schuitema
Zandtangerweg 46
9584 AL MUSSEL

K.v.K. Groningen 02312574

Email

info@johanschuitema.nl